Selecteer een pagina

Dakraam laten plaatsen 

Plaatsen van dakramen en dakkapellen

Wil je een dakraam laten plaatsen?

Wil je meer licht op de donkere zolder? Heb je meer ruimte nodig op de te krappe vliering? Laat dan een dakraam plaatsen of denk eens aan het laten plaatsen van een dakkapel.

Het is niet mogelijk om zomaar een gat in het dak te zagen om een extra dakraam of een dakkapel te laten plaatsen. In het dak zit namelijk ook een draagconstructie die  behouden moet blijven. Of de draagconstructie moet worden aangepast om verzakking van het complete dak te voorkomen. Zo ben ik gevallen tegengekomen waarbij essentiële draagbalken waren doorgezaagd, maar niet waren vervangen. Mijn advies is om eerst te overleggen wat de beste plaats is om je dakkapel of dakraam te laten plaatsen.

Dakkapel plaatsen in Zwolle

Verschil dakraam en dakkapel

Misschien voor de één heel logisch, maar voor de ander helemaal niet. Wat is het verschil tussen een dakkapel en een dakraam. 

Eigenlijk heel eenvoudig. Een dakraam ligt plat in het dak en heeft dus dezelfde hellingshoek als het dak zelf. Een dakkapel is een extra opbouw op het dak bestaande uit rechtopstaande kozijnen met zijwanden. Een dakkapel levert meer ruimte op in de woning en is ook iets prijziger dan een dakraam. Een dakraam zorgt over het algemeen voor meer licht in donkere ruimtes net onder het dak. Erg handig voor op zolder en om extra lichtval en sfeer binnen te krijgen. 
Een dakkapel is praktischer vanwege de extra ruimte die je kunt creëren voor een extra slaapkamer of voor kantoorruimte op zolder.

Er zijn ook tussenvarianten te krijgen. Dit is een model dat tussen een dakraam en een dakkapel in zit. Deze geeft iets meer ruimte, maar biedt niet de mogelijkheden van een dakkapel.

Wil je een dakkapel of dakraam laten plaatsen? Ik geef graag advies over de mogelijkheden.

Dakramen laten plaatsen oude situatie
Kraan voor het plaatsen van dakkapellen
Nieuwe plafond dakramen in AA landen Zwolle
Grote dakkapellen plaatsen in Zwolle
Plafond dakramen plaatsen AA landen Zwolle
Kozijnen van dakkapel geplaatst

Gerelateerde projecten

Verbouwing Bilderdijkstraat Zwolle

Aanbouw / uitbouw woning Camperbeeklaan Berkum

Verbouwing en dakrenovatie woning Wageningen

Vragen? Neem eens contact op

Brederostraat 111, 8023 AR Zwolle

06 - 29 03 27 23

info@lijkendijkbouwadvies.nl

BTW nr. NL001418913B03

KvK nr. 08202538